Höganäs November 2012

I slutet av november kom äntligen dagen då Ann-Sofie, Catarina och jag åkte ner till Höganäs för att besöka keramiker Klas-Göran Klaesson.
 
Hamnpromenaden pryds av hans "storverk". I samarbete med Höganäs kommun har han tillsammans med bl.a förskolebarn gjort keramiska plattor som är uppmurade i skyddsmuren mot havet på den långa piren.
 
Vi hade inbokat ett besök i verkstaden ochså och fick se hur han gjorde grunden till plattan och sedan skapade ett mönster.
 
Eftersom leran slås ut i en ram/form så blir måtten på varje platta lika. Alltså inte kavla leran. Vi fick även tips om färger och glasyr. Leran var dock väl grov för barnens händer tyckte jag (men där var vi oense). 
 
Jag tog lite bilder från alster som stod i verkstaden. Han gör mycket från djurens värld. Speciellt husdjur. Grisar, får, höns och getter. Även vilda djur tex. grodor, kråkfåglar och måsar. Även motiv från Bellman och Taube finns i hans keramik.
 
I Höganäs finns ett fantastiskt matställe som heter Saluhallen. Vi åt lunch där tillsammans med vår mycket trevliga guide under dagen, Anita Jacobsson. Hon gjorde vår dag extra rolig eftersom hon berättade mycket om omgivningarna runt Höganäs och visade oss mycket konst utomhus.
 
Till sist en bild från vår fika.

RSS 2.0