Lådor lådor lådor

Jag satte upp "tiggerilappar" på dörrarna att jag gärna tog emot tomma skolådor till ateljén. Ett sånt gensvar det blev. Tack alla föräldrar och barn som tagit med skolådor, stora och små, och gett mig till ateljén. Här ska ni få se när Filippa är i ateljén och skapar ett fantastiskt tittskåp.
 
 
Filippa valde en låda som hon tyckte var lagom stor. Jag frågade henne vad hon ville måla för färg i skåpet. På bordet stod de flesta grundfärgerna. Då berättar hon att hon älskar GULD så mycket. Sån tur att jag hade guldfärg i skåpet. Hon målade och målade och det blev verkligen ett guldskåp.
 
 
Hon letade upp en sol i "pryllådan" och den målade hon ochså i guld. Så kan man ju inte fatta vilken tur när det ligger en guld-julgranskula och blänker och bara väntar på Filippa.
 
Här limmar Filippa med mycket koncentration, hon blev helt tyst, pärlor på sitt tittskåp. Ingen pärla hamnar av en slump utan alla får en mycket bestämd placering.
 
 
 
 
 
Nu ska det bara torka Filippa och sedan kommer jag ner med det till din avdelning så att alla dina vänner kan få se ditt guldskåp.
 

Mareld (fritids) planerar Halloween.

På fritids planeras för spökerier och annat denna veckan. Hela veckan är det aktiviteter på gång. Denna eftermiddag var dom i ateljén och fixade stora och små pumpor.
 
 
Barnen har varit och valt paprikor i affären som dom skar ut ögon och munnar ur. Daniel fick ta hand om den stora pumpan som var hård och krävde stora brödkniven.
 
 
 
 
 
 
 
Här står alla pumpor, även den stora, klara på bänken. Ett elektriskt ljus satte vi in i den stora pumpan och det blev ett fint ljus ur ögonen och munnen.
 

Ingrid pratar fotboll. Norge - Tyskland

I Ljungskile är det mycket med fotbollen just nu. LSK ni vet!
När Ingrid kom till ateljén så ville hon göra en fotbollsplan och det är match på gång ochså. Men det är inte LSK som spelar idag utan en match mellan Tyskland och Norge.
 
 
Här är spelplanen färdig och alla dom små "plutterna" som ligger vid Ingrids hand är spelarna som är startklara.
 
 Alla ska fästas ordentligt på sina positioner.
 
 
Så mycket koncentration.
 Här är matchen i full gång. Ingrid har gått för att tvätta händerna och resultatet får vi väl veta senare.
 

Alice och Alvin har börjat på Raggsockan.

Välkomna till Raggsockan Alice och Alvin. Idag var Alice första gången i ateljén tillsammans med Alvin som varit där en gång tidigare tillsammans med sin pappa. Alvins pappa gjorde en krokodil i lera den gången och Alvin väntar så på att den ska brännas. Då ska Alvin måla den med glasyrfärg och så bränner vi den igen.
 
 
Alice har kavlat sin lera och det är bestämt en macka som smöras.
 
 
Alice verkade mycket nöjd med sin premiär i ateljén och vi ses snart igen.
 

Eva har en sommarstuga.

Denna eftermiddag i oktober så var det Regnbågens tur att ha ateljétid. Jag gick ner efter lunch och erbjöd fyra små killar att följa med. Harald, Vilgot, Albin och Olof ville gärna gärna följa med upp. Redan i trapphuset kunde man höra hur jättesugna dom var på att komma till ateljén. Dom började att diskutera vid akvariet  huruvida den vita guldfisken var pappa till dom tre andra fiskarna. Albin avslutade denna diskussion med att säga att den är inte pappa för så ser inte en pappa ut. Klart slut! Alla var nöjda med det.
 
Pojkarna valde att få lera att jobba med denna eftermiddag. Redan när vi satte oss vid bordet så berättade Harald att Eva har en sommarstuga. Jag känner inte Haralds Eva men Harald ville göra hennes sommarstuga. Detta ska bli spännande.
 
Han börjar direkt att kavla en platta som ska vara golvet.
 
 
Så nöp Harald av bitar av leran.
 
 
Men det där kommer att falla isär när det torkar. Harald jag ska lära dig ett litet knep....
 
I den här burken har jag slickers och det är som lös lös lera och det kan man fästa ihop bitarna med så att det håller ihop.
 
 
 
Här har Evas sommarstuga fått tak och det kom även skorsten innan Harald var klar. Nu ska den torka och sedan blir det bränning.
Vilgot, Olof och Albin, som ochså var med, jobbade ochså med leran och det blev både båtar, snögubbar och andra små figurer som nu står och torkar på en egen liten bricka. När det blir dags för målning ska de här pojkarna komma tillsammans för det var en så fantastiskt trevlig stund.
 
 Till sist en liten snigel som Albin satte fötter på.
Är det inte helt underbart. Tänk om alla föräldrar kunde vara små flugor som kunde få se hur fantastiska barn dom har.

Ibland bara händer det...

Levi Valdemar och Agnes sitter i ateljén och jobbar. Rätt som det är står Björne i dörren och säger hej. 
Vi bjöd in Björne och han ville gärna ha en bit lera och hux flux så hade han gjort en liten skål. Men sedan började han måla glasyr på den våta leran och då var Agnes tvungen att säga till honom att leran måste både torka och skröjbrännas innan man kan gå på med glasyr. Men Björne var glad ändå. Så glad att han undrade om vi ville ha lite musik i ateljén medan vi jobbade. Klart att vi ville det.
 
 
Björne spelade och sjöng för oss en lång stund. Både sådana som vi kunde sjunga med i och sådana som vi inte kände igen texten på.
 
 
"Blinka lilla stjärna där..."
 
 
Tack Björne för denna, lite förtrollade, stund som du bjöd oss på. Tänk att vi får ha dig här varje tisdag.
 

RSS 2.0