Återkoppling med Stjärngruppen och deras träd.

Stjärngruppen var uppe i ateljén och gjorde träd i lera en torsdag i slutet av november. (finns lite längre bak i bloggen).
Så här såg det ut när dom hade gått.
 
Nu är samma grupp tillbaka för att måla sina träd. Dom är brända och tål lite hantering av penslar och händer som vill vända och vrida.
 
Så här blev resultatet av ännu en bränning.
 
I torsdags var det ännu en träff och nu skulle alla barnen få se sina fina träd.
Vi pratade om vad vi skulle göra med de fina träden. Det fanns olika förslag, tex att barnen skulle ta med dom hem. Men det föll på att barnen är många och träden bara tre. Någon fröken erbjöd sig att ta med dom hem till sig men det var inte ok. Till slut kom vi på att göra en utställning i glasskåpen i entren och dit kunde barnen ta men mammor, pappor, mormor, morfar, farmor, farfar, syskon, granne, bästis eller någon annan som kommer hit. Så kan alla titta på träden.
Välkomna!

Drejskivan har kommit.

Genom samarbete mellan skolan och ateljén så har vi fått låna en drejskiva på obestämd tid. Som jag har väntat på den... och nu står den bara där och väntar på barnens händer. Det är så roligt att kunna erbjuda denna upplevelse av den sköna leran som sakta snurrar mot händerna.
Elsa var en av de första som drejade. Drejskivan står framför en spegel och hon tittar på spegelbilden av sig själv och leran.
 
Titta på de här bilderna och bli riktigt sugen på att få vara med.
 
 
 
 
 
 

Tänk vad vi ska njuta den här våren. Vi ska dreja både stora och små. Det är inte så viktigt att få resultat utan själva känslan av leran och ljummet vatten mot händerna är så underbart.
 

RSS 2.0