Eva har en sommarstuga.

Denna eftermiddag i oktober så var det Regnbågens tur att ha ateljétid. Jag gick ner efter lunch och erbjöd fyra små killar att följa med. Harald, Vilgot, Albin och Olof ville gärna gärna följa med upp. Redan i trapphuset kunde man höra hur jättesugna dom var på att komma till ateljén. Dom började att diskutera vid akvariet  huruvida den vita guldfisken var pappa till dom tre andra fiskarna. Albin avslutade denna diskussion med att säga att den är inte pappa för så ser inte en pappa ut. Klart slut! Alla var nöjda med det.
 
Pojkarna valde att få lera att jobba med denna eftermiddag. Redan när vi satte oss vid bordet så berättade Harald att Eva har en sommarstuga. Jag känner inte Haralds Eva men Harald ville göra hennes sommarstuga. Detta ska bli spännande.
 
Han börjar direkt att kavla en platta som ska vara golvet.
 
 
Så nöp Harald av bitar av leran.
 
 
Men det där kommer att falla isär när det torkar. Harald jag ska lära dig ett litet knep....
 
I den här burken har jag slickers och det är som lös lös lera och det kan man fästa ihop bitarna med så att det håller ihop.
 
 
 
Här har Evas sommarstuga fått tak och det kom även skorsten innan Harald var klar. Nu ska den torka och sedan blir det bränning.
Vilgot, Olof och Albin, som ochså var med, jobbade ochså med leran och det blev både båtar, snögubbar och andra små figurer som nu står och torkar på en egen liten bricka. När det blir dags för målning ska de här pojkarna komma tillsammans för det var en så fantastiskt trevlig stund.
 
 Till sist en liten snigel som Albin satte fötter på.
Är det inte helt underbart. Tänk om alla föräldrar kunde vara små flugor som kunde få se hur fantastiska barn dom har.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0